23 Sierpień 2019, 13:48:29

Autor Wątek: Autopilot Kicker script do php  (Przeczytany 8460 razy)

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Autopilot Kicker script do php
« dnia: 13 Listopad 2012, 20:51:31 »
Czesc,

szukam script lub gotowe panel do phpfusion v.6
by dje mogli wylaczyc autodj, czyli jakis kicker szukam.
znalazlem jeden, ale ten nie dziala.
fajne by bylo z jakis button....
z gory dziekuje
pozdrawiam

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1784
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopad 2012, 16:39:43 »
Kod PHP kickera autopilota ShoutCast:
<?php
/* 
Kicker Autopilota, 4stream.pl
*/

/* KONFIGURACJA */
$haslo 'hasloAdministratoraShoutcast';
$port '8000';

/* konta do kickera */
$ile_kont=2//liczba kont w kickerze
$pass[0] = 'haslo1'//hasło 1
$pass[1] = 'haslo2'//haslo 2
/* KONIEC KONFIGURACJI */
?>

<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /><title>Wykop autopilota</title></head><body>
<?php
if($_POST['pass']){
$pass = array();

function 
wyswietl_panel(){
echo
'<form method="post"><input name="pass" type="hidden" value="'.$_POST['pass'].'"><input name="s" type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Wyrzuć grającego PAMIĘTAJ ABY KLIKAĆ TEN PRZYCISK JEDYNIE GDY GRA AUTOPILOT!"></form>';
}
function 
wyrzuc(){
$tekst file_get_contents('http://www.4stream.pl/public/addons/kick.php?pass='.$haslo.'&port='.$port);
echo
'Masz 4 sekundy na połączenie się.';
}
$q 0;
$x 0;
while(
$q<$ile_kont){
if(
md5(md5($pass[$q]))==md5(md5($_POST['pass']))){$x 1$q 99999; if($_POST['s']==1wyrzuc(); else wyswietl_panel();}
else{
$x 0$q $q+1;}
if(
$q==$ile_kont && $x == 0){echo'złe hasło';}
}}
else{
echo
'<form method="post"><input name="pass" type="password"><input type="submit" value="loguj"></form>';
}
?>

</body></html>
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec 2014, 11:39:36 wysłana przez Karol »

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopad 2012, 18:29:40 »
super! dzieki!
wstawiam wirtualne piwko ;) 8)

ale moze jakis blad zrobie, pisze dane od SC server tak? haslo i login od SC czy od radia?
zmieniam tez haslo tam gdzie jest pomaranczowe kolor,
a jak ja chce zalogowac to mi pokaze zle haslo.... :S:S:S:S
sorki ale niewiem co sie tam dzieje :S

do tego jeszcze pytanko.....
w kod jest tak

   $pass[0] = 'haslo1'; //hasło 1 <<<------ polski liter? .......to jest ok?????? bo w phpfusion mi pokaze znaczki zamiast ł
   $pass[1] = 'haslo2'; //haslo 2

« Ostatnia zmiana: 14 Listopad 2012, 18:59:32 wysłana przez Polonia »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1784
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopad 2012, 19:40:28 »
Hasło serwer, a tem gdzie pl znaki, to komentarz. Nie robi.

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopad 2012, 19:52:03 »
ja mam to teraz tak
/* KONFIGURACJA */
$login = '[color=orange]login do shoutcast? czy 4stream.pl?????[/color]';
$haslo = '[color=orange]haslo do nadawania?????[/color]';
$port = '[color=orange]port radia oczywiscie[/color]';

/* konta do kickera */
$ile_kont=2; //liczba kont w kickerze
$pass[0] = '[color=orange]wlasny nowe haslo?????[/color]'; //haslo 1
$pass[1] = '[color=orange]wlasny nowe haslo?????[/color]'; //haslo 2
/* KONIEC KONFIGURACJI */
sorki ale nie jestem TAK dobrze w php i SC ...troche znam ale nie wszystko :D
z gory dziekuje
pozdr
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2012, 13:49:45 wysłana przez karol »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1784
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopad 2012, 19:54:59 »
login do shoutcast

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Listopad 2012, 20:06:30 »
mam tak, a tam te nowe haslo tylko pisac i gra tak?

jezeli tak, to zrobilem wszystko dobrze.
czyli login, haslo do SC, port do radia i 2 inny nowe hasla do kickera.
nadal mi pokaze zle haslo, sprawdzalem juz pare razy czy naprawde dobrze napisalem i czy naprawde nie mam wlaczone CAPSLOCK ......tez nie jest.
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2012, 13:49:10 wysłana przez karol »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1784
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Listopad 2012, 13:48:54 »
To spróbuj z tym kodem jeszcze:
<?php
/* 
Kicker Autopilota, 4stream.pl
*/

/* KONFIGURACJA */
$haslo 'hasloAdministratoraShoutcast';
$port '8000';

/* konta do kickera */
$ile_kont=2//liczba kont w kickerze
$pass[0] = 'haslo1'//hasło 1
$pass[1] = 'haslo2'//haslo 2
/* KONIEC KONFIGURACJI */
?>

<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /><title>Wykop autopilota</title></head><body>
<?php
if($_POST['pass']){
$pass = array();

function 
wyswietl_panel(){
echo
'<form method="post"><input name="pass" type="hidden" value="'.$_POST['pass'].'"><input name="s" type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Wyrzuć grającego PAMIĘTAJ ABY KLIKAĆ TEN PRZYCISK JEDYNIE GDY GRA AUTOPILOT!"></form>';
}
function 
wyrzuc(){
$tekst file_get_contents('http://www.4stream.pl/public/addons/kick.php?pass='.$haslo.'&port='.$port);
echo
'Masz 4 sekundy na połączenie się.';
}
$q 0;
$x 0;
while(
$q<$ile_kont){
if(
md5(md5($pass[$q]))==md5(md5($_POST['pass']))){$x 1$q 99999; if($_POST['s']==1wyrzuc(); else wyswietl_panel();}
else{
$x 0$q $q+1;}
if(
$q==$ile_kont && $x == 0){echo'złe hasło';}
}}
else{
echo
'<form method="post"><input name="pass" type="password"><input type="submit" value="loguj"></form>';
}
?>

</body></html>
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwiec 2014, 15:20:09 wysłana przez Karol »

Grott

  • Webmaster
  • Radiowiec
  • *****
  • Wiadomości: 38
    • Status GG
    • Mazury Woda Wiatr Zagle Szanty
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Czerwiec 2014, 11:47:39 »
Witam radiomaniakow!
Znalazlem calkiem przyzwoity skrypt do kopania autopilota. Jego zaleta jest prosta obsluga, mozliwosc obslugi kilku zrodel (deklaracje w tzw. tablicach), do skryptu dopisalem komentarze co moze ulatwic jego obsluge. Po naniesieniu wlasciwych danych, skrypt wyeksportowac za pomoca FTP na serwer, nadajac mu nazwe np. kicksource.php. Powodzenia!

<?php

// COPYRIGHT 2006 by aintschie (stationscript@gmx.net)

// SET ALL CONFIG VALUES

$login_user "user"//ustalamy swoj login aby wejsc na strone
$login_password "1234"//ustalamy haslo aby wejsc na strone
$kick_password  "kickit"//tu ustalamy haslo do kopniecia zrodla ShoutCast (np. pilota)
$timeout 5; //ile sekund trwac bedzie przerwa, aby wlaczyc nadawanie 


$shoutcast_ip = array("127.0.0.1", "127.0.0.2"); //w tablicy podajemy adresy IP serwerow nadajacych
$shoutcast_name = array("Stream #1", "Stream #2"); //w tablicy podajemy swoje nazwy serwerow, mozna wstawic nazwy puste w ''''
$shoutcast_port = array("8000", "8001"); // w tablicy podajemy numery portow serwerow j.w.
$shoutcast_password = array("pw1", "pw2"); // w tablicy podajemy hasla admina lub hasla do nadawania

// ponizej lepiej nic nie zmieniac!

if($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] != "$login_user|| $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] != "$login_password") {
 
header('WWW-Authenticate: Basic realm="SHOUTcast | KICK SOURCE"');
 
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
 echo 
'<html><head><title>SHOUTcast - Kick source</title></head><body bgcolor="#C6E2FF" text="black">';
 echo 
'<h1>SHOUTcast - Source manager<hr width="100%" size="1" color="black" noshade></h1>';
 echo 
'<font face="Verdana" size="3" color="red"><b>Authorisation failed</b></font><br>';
 echo 
'<font face="Verdana" size="2"><b>Reload this page and <a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'" style="color: black;">try login again</a></b></font></body></html>';
 exit; }  
?>


<html>
<head>
<title>SHOUTcast - Kick source</title>
<meta http-equiv="expires" content="0">
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache">
<style>
 td {
  border:1px black solid; }
 font { font-family: Verdana; }
</style>
</head>

<body bgcolor="#C6E2FF" text="black">

<h1>SHOUTcast - Source manager

<hr width="100%" size="1" color="black" noshade></h1>

<font size="2">Select stream:</font>
<form method="get" style="margin: 0px;">
 <select name="id" style="border: 1px solid black;">
  <option value="0">>> Please choose</option>
  <?php
    $id 
$_REQUEST['id'];

    if(!isset(
$_REQUEST['id']) || $id == ''$id 0;

    for(
$x=0;$x<count($shoutcast_ip);$x++) {
     if(
$x == $id) echo "  <option value=\"$x\" selected>".$shoutcast_name[$x]." | ".$shoutcast_ip[$x].":".$shoutcast_port[$x]."</option>\n";
     else echo 
"  <option value=\"$x\">".$shoutcast_name[$x]." | ".$shoutcast_ip[$x].":".$shoutcast_port[$x]."</option>\n";
    }
  
?>

 </select>
 <input name="send2" type="submit" value=">> Select!" style="border: 1px solid black;">
</form>
<br>

<?php

 $kickit 
$_POST['password_kick'];

 if(isset(
$_POST['send'])) {

  if(
$kickit != "$kick_password") {

    
$mess "Password wrong. Source(s) not kicked";
    
$col  "red";

   echo 
"<table width=\"400\" cellpadding=\"2\">
 <tr>
  <td width=\"100%\" bgcolor=\"
$col\"><font size=\"2\"><b>Notice</b></font></td>
 </tr>
 <tr>
  <td width=\"100%\" bgcolor=\"white\" height=\"60\"><font size=\"2\">
$mess</font></td>
 </tr>
</table><br>"
;
  echo 
"<meta http-equiv=refresh content=4;URL=".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id>"; }

  else {

   if(
$_POST['kick_all'] ==  'true') { $start 0$end  count($shoutcast_ip); }
   else  { 
$start $id$end  $start+1; }

   for(
$s=$start;$s<$end;$s++)
   {

    
$fp = @fsockopen($shoutcast_ip[$s], $shoutcast_port[$s], &$errno, &$errstr$timeout);

    if (
$fp) {
     
$mess "Source <b>".$shoutcast_ip[$s]."</b> successfully kicked.";
     
$col  "green";

     @
fputs($fp,"GET /admin.cgi?pass=".$shoutcast_password[$s]."&mode=kicksrc HTTP/1.0\r\nUser-Agent: XML Getter (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");
     @
fclose($fp); }
    else {
     
$mess "Connection parameters wrong. Source <b>".$shoutcast_ip[$s]."</b> not kicked.";
     
$col  "red"; } 

   echo 
"<table width=\"400\" cellpadding=\"2\">
 <tr>
  <td width=\"100%\" bgcolor=\"
$col\"><font size=\"2\"><b>Notice</b></font></td>
 </tr>
 <tr>
  <td width=\"100%\" bgcolor=\"white\" height=\"60\"><font size=\"2\">
$mess</font></td>
 </tr>
</table><br>"
;
  } 
// END FOR
  
echo "<meta http-equiv=refresh content=4;URL=".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id>";
 }  
}

?>


<li><font size="2"><b>Service description</b><br>This service is used to kick your SHOUTcast source via webclient</font>

<li><font size="2"><b>Source details</b></font><br>
<?php
 $fp 
= @fsockopen($shoutcast_ip[$id], $shoutcast_port[$id], &$errno, &$errstr$timeout);
 if(
$fp) {
  
fputs($fp,"GET /admin.cgi?pass=".$shoutcast_password[$id]." HTTP/1.0\r\nUser-Agent: XML Getter (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");
  while(!
feof($fp)) { $cont .= fgets($fp128); }
  
$cont strip_tags($cont);
  if(
ereg("Server is currently down"$cont)) { echo "<font size=\"2\"><font color=\"red\">Server is down/source is disconnected</font> >> Kickin' source has <b>no</b> effect</font>"; }
  elseif(
ereg("Server is currently up"$cont)) { echo "<font size=\"2\"><font color=\"green\">Server is up/source is connected</font> >> Kickin' source has effect</font>"; }
  else { echo 
"<font size=\"2\" color=\"red\">Unknown server/source status</font>"; }
   }
 else  echo 
"<font size=\"2\" color=\"red\">Couldn't connect to server. Is server really up?</font>";
?>




<li><font size="2"><b>Kick source</b><br>Enter password and click "Kick source now!" to kick source:</font><br>

<form method="post" style="margin: 0px;">
<input type="hidden" name="id" value="<? echo $id; ?>">
<input type="checkbox" name="kick_all" value="true" checked style="border: 1px solid black;"><font size="1">Kick all sources</font><br>
<input type="password" name="password_kick" style="border: 1px solid black;">
<input type="submit" value=">> Kick source now!" name="send" style="border: 1px solid black;">
</form>

<hr width="100%" size="1" color="black" noshade>

<font size="1">&copy; 2006 by <a href="mailto:stationscript@gmx.net" style="color:black;">aintschie</a></font>

</body>

</html>

I jeszcze jeden bardzo prosty skrypt do kopania zrodla ShoutCast.

<?php
// Ustawienie serwera //
$ip "78.46.52.186"// The IP or hostname of your server
$port "18***"// The shoutcast port that listeners connect on
$pass "*****"// This should be your ADMIN password, and may not be the same as the one your DJs use to connect
// Messages //
$success_message "Pilot zostal wylaczony, mozna nadawac!";
$error_message "Connection refused, check that server is online";
// No need to edit below //
$fp = @fsockopen($ip$port$errno$errstr8); //na ile sekund kopnieto pilota
if (!$fp)
{
print $error_message;
}
else
{
fputs($fp"GET /admin.cgi?pass=$pass&mode=kicksrc HTTP/1.0\r\nUser-Agent: Mozilla\r\n\r\n");
fclose($fp);
print $success_message;
}
?>
navigare necesse est...
http://mwwzs.mazury.pl

Grott

  • Webmaster
  • Radiowiec
  • *****
  • Wiadomości: 38
    • Status GG
    • Mazury Woda Wiatr Zagle Szanty
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Czerwiec 2014, 19:30:06 »

Tak wyglada zrzut z ekranu kicksource o ktorym mowa wyzej po dostosowaniu do moich potrzeb. Jezeli wszystko smiga to po co zmieniac kod?! W polu wyboru Select stream: mozna umiescic kilka zrodel do kopniecia. Ale trzeba pamietac aby po dokonaniu wyboru zatwierdzic przyciskiem >>Select i zdjac ptaszka z Kick all sources, inaczej zostana kopniete wszystkie zrodla jakie zadeklarowano w tablicach (array) i na koniec kliknac w przycisk >>Kick source now! Polecam!
navigare necesse est...
http://mwwzs.mazury.pl