Forum o radiach internetowych > Rozmaite dyskusje
Strona internetowa - zguba czy ocalenie?
Karol:
Stale pojawiają się i znikają nowe stacje internetowe. Jest to proces raczej naturalny, którego zatrzymać się nie da, niemniej jednak zawsze zastanawia mnie, jak to jest, że ludzie zakładający takie radio nie zajmują się stroną internetową?
Jeżeli ja tworzę jakiś projekt, to staram się go ocenić jako użytkownik, a nie twórca. Czy Ci ludzie nie widzą, że ich strona jest brzydka? Nieczytelna? Przepełniona reklamami?
Jak waszym zdaniem powinna wyglądać porządna strona radia internetowego? Co powinna zawierać, czego nie?
matmaxalez:
Odpowiedz, jak dla mnie, prosta ;)
Mam wolne popołudnie, nie mam nic do roboty. Jak by tu poszpanować w szkole <mysli>...
Wiem! Założe radyjko internetowe :D
Dobra, strona na EF z darmowych szablonem i logo przerobionym w paincie tez, teraz kupic serwery shoutcast i te, jak to sie nazywa, aaa autopiloty. No to juz dodane staty teraz szukać (Pseudo) Dj'i. Oo on ma 12 lat a gra tak fajnie, i jak fajnie przechodzi miedzy piosenkami (piszczy bo przed mutacją, na koniec piosenki klika stop i szuka innej piosenki) no to go bierzemy, jeszcze kilku innych i ekipa zrobiona!!! Teraz zostało pospamować na gg, na forach że radyjko zrobilem i do szkoly zadzwonic zeby sie pochwalić.
5 dni pózniej...
Co to ja robiłem? Hmm, aaa już wiem, przecież od paru dni robię strone o grach, tylko jaki do niej adres <mysli>
Koniec ;)
No to tak na szybko wytlumaczone :p
Ludzie ktorzy prowadzą dane radyjko nie wiedzą ze strona jest ochydna, ciemna... bo to ich radio, a jak ktoś jeszcze powie że brzydka no to juz nie żyje :D.
Według mnie, strona powinna byc najlepiej jasna, lub jeżeli juz ciemna, to troche zeby jasności było, chociaz czasami ciemne strony są ładniejsze od tych jasnych. Strona powinna być przejrzysta, prosta lecz funkcjonalna...
Dzięki :p
Mateusz Matmaxalez
rysiek34:
Witam jestem nowym uzytkownikiem tej strony i dziekuje za zaproszenie,widze ze w koncu bedzie mozna z kim porozmawiac o radiu-witam i pozdrawiam Wszystkich
thc_flow:
Kolorystyka, jak wiadomo, rzecz gustu.
Ja preferuje ciemne strony, chocby z tego powodu, ze w nocy nie daje tak po oczach.
Nie wazne jaka kolorystyka, wazne zeby nie byla wsciekla, kolory powinny byc stonowane, tresc czytelna (wazny jest dobor czcionki).
Kolejnym problemem sa reklamy (skupiam sie tu na radiach komercyjnych, nie pseudostacji gimnazjalisty).
Najmniej denerwujace moim zdaniem sa reklamy tekstowe, najgorsze to te we flashu (przegladarka zaczyna mulic, strona sie dlugo laduje), a jak jeszcze dzwiek dojdzie to juz w ogole tragedia.
Jedno co jest zauwazalne na wiekszosci stacji to przesyt tresci!
Jest napchane tyle informacji, ze odechciewa sie czytac, menu jest tak rozbudowane, ze oprocz na gorze, mam jeszcze jedno po lewej i drugie po prawej. W takiej budowie czlowiek sie gubi, szukajac pol godziny tego co mu potrzebne...
Radio-Baciary:
Witam serdecznie.
Wg mnie strona powinna mieć klimat. Czy ma być jasna, czy ciemna to chyba mało istotne. Liczy się efekt końcowy.
Co do treści hmmm... im mniej tym lepiej.
Ja stronę traktuję jako "starter" radyjka.
Dziać się ma na "antenie" ... chociaż u mnie narazie autopilot.
Zapraszam na www.Radio-Baciary.pl i sami oceńcie.
Radyjko z nudów? Hmmm bez pasji radio umiera śmiercią naturalna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej