14 Sierpień 2022, 12:24:55

Autor Wątek: latające obrazki :D  (Przeczytany 2247 razy)

ogarniacz

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 9
latające obrazki :D
« dnia: 24 Marzec 2012, 23:40:59 »
wiecie może jak zrobić aby obrazki na stronie latały? czy coś takiego?  wiem dość głupie, ale może ktoś wie... o ile się da....

EonFM

  • Radiowiec
  • **
  • Wiadomości: 79
Odp: latające obrazki :D
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marzec 2012, 00:41:44 »
hmmmm, w zasadzie nie wiem bardzo o co Ci chodzi :D   ale może coś takiego:

<p><a href="javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName('img'); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.right=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+'px'; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+'px'}R++}setInterval('A()',5); void(0);">KLIKAJ</a></p>

obrazki będą "latać"  po kliknięciu "KLIKAJ"-  można też sobie ten kod przerobić wedle życzeń...

Pozdrawiam Eon.FM
Pozdrawiam EonFM

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1785
Odp: latające obrazki :D
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Marzec 2012, 08:34:57 »
Myślę, ze po prostu mu chodzi o tak zwany "neon": http://www.kurshtml.edu.pl/html/animacja_marquee,multimedia.html

marcinxdpl

  • Radiowiec
  • **
  • Wiadomości: 26
Odp: latające obrazki :D
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Grudzień 2012, 19:18:48 »
Myślę, ze po prostu mu chodzi o tak zwany "neon": http://www.kurshtml.edu.pl/html/animacja_marquee,multimedia.html

Ale trzeba pamiętać że takie coś będzie tylko działać w internet explorer więc takie skrypty do html są bezsensu.

edjsquad

  • Radiowiec
  • **
  • Wiadomości: 43
Odp: latające obrazki :D
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Grudzień 2012, 20:13:33 »
Slider JQuery :D