14 Lipiec 2024, 16:53:54

Autor Wątek: Autopilot Kicker script do php  (Przeczytany 15030 razy)

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Autopilot Kicker script do php
« dnia: 13 Listopad 2012, 20:51:31 »
Czesc,

szukam script lub gotowe panel do phpfusion v.6
by dje mogli wylaczyc autodj, czyli jakis kicker szukam.
znalazlem jeden, ale ten nie dziala.
fajne by bylo z jakis button....
z gory dziekuje
pozdrawiam

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1785
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopad 2012, 16:39:43 »
Kod PHP kickera autopilota ShoutCast:
<?php	/* 		Kicker Autopilota, 4stream.pl	*/	/* KONFIGURACJA */	$haslo = 'hasloAdministratoraShoutcast';	$port = '8000';	/* konta do kickera */	$ile_kont=2; //liczba kont w kickerze	$pass[0] = 'haslo1'; //hasło 1	$pass[1] = 'haslo2'; //haslo 2	/* KONIEC KONFIGURACJI */?>

<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /><title>Wykop autopilota</title></head><body>
<?phpif($_POST['pass']){$pass = array();function wyswietl_panel(){echo'<form method="post"><input name="pass" type="hidden" value="'.$_POST['pass'].'"><input name="s" type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Wyrzuć grającego PAMIĘTAJ ABY KLIKAĆ TEN PRZYCISK JEDYNIE GDY GRA AUTOPILOT!"></form>';}function wyrzuc(){$tekst = file_get_contents('http://www.4stream.pl/public/addons/kick.php?pass='.$haslo.'&port='.$port);echo'Masz 4 sekundy na połączenie się.';}$q = 0;$x = 0;while($q<$ile_kont){if(md5(md5($pass[$q]))==md5(md5($_POST['pass']))){$x = 1; $q = 99999; if($_POST['s']==1) wyrzuc(); else wyswietl_panel();}else{$x = 0; $q = $q+1;}if($q==$ile_kont && $x == 0){echo'złe hasło';}}}else{echo'<form method="post"><input name="pass" type="password"><input type="submit" value="loguj"></form>';}?>

</body></html>
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec 2014, 11:39:36 wysłana przez Karol »

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopad 2012, 18:29:40 »
super! dzieki!
wstawiam wirtualne piwko ;) 8)

ale moze jakis blad zrobie, pisze dane od SC server tak? haslo i login od SC czy od radia?
zmieniam tez haslo tam gdzie jest pomaranczowe kolor,
a jak ja chce zalogowac to mi pokaze zle haslo.... :S:S:S:S
sorki ale niewiem co sie tam dzieje :S

do tego jeszcze pytanko.....
w kod jest tak

   $pass[0] = 'haslo1'; //hasło 1 <<<------ polski liter? .......to jest ok?????? bo w phpfusion mi pokaze znaczki zamiast ł
   $pass[1] = 'haslo2'; //haslo 2

« Ostatnia zmiana: 14 Listopad 2012, 18:59:32 wysłana przez Polonia »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1785
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopad 2012, 19:40:28 »
Hasło serwer, a tem gdzie pl znaki, to komentarz. Nie robi.

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopad 2012, 19:52:03 »
ja mam to teraz tak
/* KONFIGURACJA */
$login = '[color=orange]login do shoutcast? czy 4stream.pl?????[/color]';
$haslo = '[color=orange]haslo do nadawania?????[/color]';
$port = '[color=orange]port radia oczywiscie[/color]';

/* konta do kickera */
$ile_kont=2; //liczba kont w kickerze
$pass[0] = '[color=orange]wlasny nowe haslo?????[/color]'; //haslo 1
$pass[1] = '[color=orange]wlasny nowe haslo?????[/color]'; //haslo 2
/* KONIEC KONFIGURACJI */
sorki ale nie jestem TAK dobrze w php i SC ...troche znam ale nie wszystko :D
z gory dziekuje
pozdr
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2012, 13:49:45 wysłana przez karol »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1785
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopad 2012, 19:54:59 »
login do shoutcast

Polonia

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Listopad 2012, 20:06:30 »
mam tak, a tam te nowe haslo tylko pisac i gra tak?

jezeli tak, to zrobilem wszystko dobrze.
czyli login, haslo do SC, port do radia i 2 inny nowe hasla do kickera.
nadal mi pokaze zle haslo, sprawdzalem juz pare razy czy naprawde dobrze napisalem i czy naprawde nie mam wlaczone CAPSLOCK ......tez nie jest.
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2012, 13:49:10 wysłana przez karol »

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1785
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Listopad 2012, 13:48:54 »
To spróbuj z tym kodem jeszcze:
<?php	/* 		Kicker Autopilota, 4stream.pl	*/	/* KONFIGURACJA */	$haslo = 'hasloAdministratoraShoutcast';	$port = '8000';	/* konta do kickera */	$ile_kont=2; //liczba kont w kickerze	$pass[0] = 'haslo1'; //hasło 1	$pass[1] = 'haslo2'; //haslo 2	/* KONIEC KONFIGURACJI */?>

<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /><title>Wykop autopilota</title></head><body>
<?phpif($_POST['pass']){$pass = array();function wyswietl_panel(){echo'<form method="post"><input name="pass" type="hidden" value="'.$_POST['pass'].'"><input name="s" type="hidden" value="1"><input type="submit" value="Wyrzuć grającego PAMIĘTAJ ABY KLIKAĆ TEN PRZYCISK JEDYNIE GDY GRA AUTOPILOT!"></form>';}function wyrzuc(){$tekst = file_get_contents('http://www.4stream.pl/public/addons/kick.php?pass='.$haslo.'&port='.$port);echo'Masz 4 sekundy na połączenie się.';}$q = 0;$x = 0;while($q<$ile_kont){if(md5(md5($pass[$q]))==md5(md5($_POST['pass']))){$x = 1; $q = 99999; if($_POST['s']==1) wyrzuc(); else wyswietl_panel();}else{$x = 0; $q = $q+1;}if($q==$ile_kont && $x == 0){echo'złe hasło';}}}else{echo'<form method="post"><input name="pass" type="password"><input type="submit" value="loguj"></form>';}?>

</body></html>
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwiec 2014, 15:20:09 wysłana przez Karol »

Grott

  • Webmaster
  • Radiowiec
  • *****
  • Wiadomości: 43
    • Status GG
    • Mazury Woda Wiatr Zagle Szanty
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Czerwiec 2014, 11:47:39 »
Witam radiomaniakow!
Znalazlem calkiem przyzwoity skrypt do kopania autopilota. Jego zaleta jest prosta obsluga, mozliwosc obslugi kilku zrodel (deklaracje w tzw. tablicach), do skryptu dopisalem komentarze co moze ulatwic jego obsluge. Po naniesieniu wlasciwych danych, skrypt wyeksportowac za pomoca FTP na serwer, nadajac mu nazwe np. kicksource.php. Powodzenia!

<?php// COPYRIGHT 2006 by aintschie (stationscript@gmx.net)// SET ALL CONFIG VALUES$login_user		= "user"; //ustalamy swoj login aby wejsc na strone$login_password		= "1234"; //ustalamy haslo aby wejsc na strone$kick_password 		= "kickit"; //tu ustalamy haslo do kopniecia zrodla ShoutCast (np. pilota)$timeout		= 5;			//ile sekund trwac bedzie przerwa, aby wlaczyc nadawanie $shoutcast_ip		= array("127.0.0.1",	"127.0.0.2"); //w tablicy podajemy adresy IP serwerow nadajacych$shoutcast_name		= array("Stream #1",	"Stream #2");	//w tablicy podajemy swoje nazwy serwerow, mozna wstawic nazwy puste w ''''$shoutcast_port		= array("8000",		"8001"); // w tablicy podajemy numery portow serwerow j.w.$shoutcast_password	= array("pw1",	"pw2"); // w tablicy podajemy hasla admina lub hasla do nadawania// ponizej lepiej nic nie zmieniac!if($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] != "$login_user" || $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] != "$login_password") { header('WWW-Authenticate: Basic realm="SHOUTcast | KICK SOURCE"'); header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'); echo '<html><head><title>SHOUTcast - Kick source</title></head><body bgcolor="#C6E2FF" text="black">'; echo '<h1>SHOUTcast - Source manager<hr width="100%" size="1" color="black" noshade></h1>'; echo '<font face="Verdana" size="3" color="red"><b>Authorisation failed</b></font><br>'; echo '<font face="Verdana" size="2"><b>Reload this page and <a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'" style="color: black;">try login again</a></b></font></body></html>'; exit; }  ?>


<html>
<head>
<title>SHOUTcast - Kick source</title>
<meta http-equiv="expires" content="0">
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache">
<style>
 td {
  border:1px black solid; }
 font { font-family: Verdana; }
</style>
</head>

<body bgcolor="#C6E2FF" text="black">

<h1>SHOUTcast - Source manager

<hr width="100%" size="1" color="black" noshade></h1>

<font size="2">Select stream:</font>
<form method="get" style="margin: 0px;">
 <select name="id" style="border: 1px solid black;">
  <option value="0">>> Please choose</option>
 
<?php    $id = $_REQUEST['id'];    if(!isset($_REQUEST['id']) || $id == '') $id = 0;    for($x=0;$x<count($shoutcast_ip);$x++) {     if($x == $id) echo "  <option value=\"$x\" selected>".$shoutcast_name[$x]." | ".$shoutcast_ip[$x].":".$shoutcast_port[$x]."</option>\n";     else echo "  <option value=\"$x\">".$shoutcast_name[$x]." | ".$shoutcast_ip[$x].":".$shoutcast_port[$x]."</option>\n";    }  ?>

 </select>
 <input name="send2" type="submit" value=">> Select!" style="border: 1px solid black;">
</form>
<br>

<?php $kickit = $_POST['password_kick']; if(isset($_POST['send'])) {  if($kickit != "$kick_password") {    $mess = "Password wrong. Source(s) not kicked";    $col  = "red";   echo "<table width=\"400\" cellpadding=\"2\">	 <tr>	  <td width=\"100%\" bgcolor=\"$col\"><font size=\"2\"><b>Notice</b></font></td>	 </tr>	 <tr>	  <td width=\"100%\" bgcolor=\"white\" height=\"60\"><font size=\"2\">$mess</font></td>	 </tr>	</table><br>";  echo "<meta http-equiv=refresh content=4;URL=".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id>"; }  else {   if($_POST['kick_all'] ==  'true') { $start = 0; $end  = count($shoutcast_ip); }   else  { $start = $id; $end  = $start+1; }   for($s=$start;$s<$end;$s++)   {    $fp = @fsockopen($shoutcast_ip[$s], $shoutcast_port[$s], &$errno, &$errstr, $timeout);    if ($fp) {     $mess = "Source <b>".$shoutcast_ip[$s]."</b> successfully kicked.";     $col  = "green";     @fputs($fp,"GET /admin.cgi?pass=".$shoutcast_password[$s]."&mode=kicksrc HTTP/1.0\r\nUser-Agent: XML Getter (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");     @fclose($fp); }    else {     $mess = "Connection parameters wrong. Source <b>".$shoutcast_ip[$s]."</b> not kicked.";     $col  = "red"; }    echo "<table width=\"400\" cellpadding=\"2\">	 <tr>	  <td width=\"100%\" bgcolor=\"$col\"><font size=\"2\"><b>Notice</b></font></td>	 </tr>	 <tr>	  <td width=\"100%\" bgcolor=\"white\" height=\"60\"><font size=\"2\">$mess</font></td>	 </tr>	</table><br>";  } // END FOR  echo "<meta http-equiv=refresh content=4;URL=".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id>"; }  }?>


<li><font size="2"><b>Service description</b><br>This service is used to kick your SHOUTcast source via webclient</font>

<li><font size="2"><b>Source details</b></font><br>
<?php $fp = @fsockopen($shoutcast_ip[$id], $shoutcast_port[$id], &$errno, &$errstr, $timeout); if($fp) {  fputs($fp,"GET /admin.cgi?pass=".$shoutcast_password[$id]." HTTP/1.0\r\nUser-Agent: XML Getter (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");  while(!feof($fp)) { $cont .= fgets($fp, 128); }  $cont = strip_tags($cont);  if(ereg("Server is currently down", $cont)) { echo "<font size=\"2\"><font color=\"red\">Server is down/source is disconnected</font> >> Kickin' source has <b>no</b> effect</font>"; }  elseif(ereg("Server is currently up", $cont)) { echo "<font size=\"2\"><font color=\"green\">Server is up/source is connected</font> >> Kickin' source has effect</font>"; }  else { echo "<font size=\"2\" color=\"red\">Unknown server/source status</font>"; }   } else  echo "<font size=\"2\" color=\"red\">Couldn't connect to server. Is server really up?</font>";?>




<li><font size="2"><b>Kick source</b><br>Enter password and click "Kick source now!" to kick source:</font><br>

<form method="post" style="margin: 0px;">
<input type="hidden" name="id" value="<? echo $id; ?>">
<input type="checkbox" name="kick_all" value="true" checked style="border: 1px solid black;"><font size="1">Kick all sources</font><br>
<input type="password" name="password_kick" style="border: 1px solid black;">
<input type="submit" value=">> Kick source now!" name="send" style="border: 1px solid black;">
</form>

<hr width="100%" size="1" color="black" noshade>

<font size="1">&copy; 2006 by <a href="mailto:stationscript@gmx.net" style="color:black;">aintschie</a></font>

</body>

</html>

I jeszcze jeden bardzo prosty skrypt do kopania zrodla ShoutCast.

<?php// Ustawienie serwera //$ip = "78.46.52.186"; // The IP or hostname of your server$port = "18***"; // The shoutcast port that listeners connect on$pass = "*****"; // This should be your ADMIN password, and may not be the same as the one your DJs use to connect// Messages //$success_message = "Pilot zostal wylaczony, mozna nadawac!";$error_message = "Connection refused, check that server is online";// No need to edit below //$fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 8); //na ile sekund kopnieto pilotaif (!$fp)	{	print $error_message;	}else	{	fputs($fp, "GET /admin.cgi?pass=$pass&mode=kicksrc HTTP/1.0\r\nUser-Agent: Mozilla\r\n\r\n");	fclose($fp);	print $success_message;	}?>
navigare necesse est...
http://mwwzs.mazury.pl

Grott

  • Webmaster
  • Radiowiec
  • *****
  • Wiadomości: 43
    • Status GG
    • Mazury Woda Wiatr Zagle Szanty
Odp: Autopilot Kicker script do php
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Czerwiec 2014, 19:30:06 »

Tak wyglada zrzut z ekranu kicksource o ktorym mowa wyzej po dostosowaniu do moich potrzeb. Jezeli wszystko smiga to po co zmieniac kod?! W polu wyboru Select stream: mozna umiescic kilka zrodel do kopniecia. Ale trzeba pamietac aby po dokonaniu wyboru zatwierdzic przyciskiem >>Select i zdjac ptaszka z Kick all sources, inaczej zostana kopniete wszystkie zrodla jakie zadeklarowano w tablicach (array) i na koniec kliknac w przycisk >>Kick source now! Polecam!
navigare necesse est...
http://mwwzs.mazury.pl