16 Grudzień 2019, 05:44:34

Autor Wątek: [KLASA] Sterowanie autopilotem 4stream.pl  (Przeczytany 3487 razy)

szymoki

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 23
[KLASA] Sterowanie autopilotem 4stream.pl
« dnia: 27 Styczeń 2014, 12:58:01 »
Udostępniam świeżo napisaną klasę do sterowania autopilotem 4STREAM

Użycie:

<?php

include("autopilot_class.php");
$autopilot = new autopilot("port 4strem","haslo"); // hasła do panelu admina 4stream.pl

$autopilot->start();//startuje autopilota

$autopilot->stop();//stopuje autopilota

$autopilot->restart();//restartuje autopilota

$autopilot->active();//sprawdza czy autopilot jest włączony Nazwa autopilota musi się zaczynać od Autopilot zwraca jeśli tak 1 jeśli nie 0

$autopilot->next();//Gra następną piosenkę

$autopilot->allist();//Odświeża listę odtwarzania

Link do biblioteki:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6566105/autopilot_class.zip
Autor:SZYMOKI

Karol

  • Administrator
  • Mistrz radiofonii
  • *****
  • Wiadomości: 1784
Odp: [KLASA] Sterowanie autopilotem 4stream.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Styczeń 2014, 13:16:42 »
Mogłeś sobie stworzyć funkcję do wywoływania zapytań CURLa i URL podawać jako parametr. Zaoszczędziłbyś kilkadziesiąt linii. Tym niemniej - kawał dobrej roboty.

Przypinam, zapewne komuś się przyda.

szymoki

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 23
Odp: [KLASA] Sterowanie autopilotem 4stream.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Styczeń 2014, 13:18:40 »
@Karol Odchudziłem biblioteke. Link bez zmiany:)
« Ostatnia zmiana: 27 Styczeń 2014, 15:45:41 wysłana przez szymoki »

AthlonX123

  • Początkujący
  • *
  • Wiadomości: 1
Odp: [KLASA] Sterowanie autopilotem 4stream.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Luty 2014, 09:18:51 »
Bardzo fajny skrypt.